nieuws

Nieuwbouw Hotel Haarhuis Arnhem gestart

Hotel

De bouw van de nieuwe vleugel van Best Western-hotel Haarhuis in Arnhem is begonnen. Vrijdag 30 maart werd met een grijpkraan de eerste sloophandeling verricht. De nieuwbouw krijgt 42 zogeheten superior rooms.

Nieuwbouw Hotel Haarhuis Arnhem gestart

De Arnhemse wethouder van Economische Zaken Michiel van Wessem verrichte eind maart de eerste officiële handeling van de nieuwbouw van Best Western-hotel Haarhuis. Het huidige pand aan het Nieuwe Plein wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een vleugel met 42 kamers.

Naar verwachting kan in mei worden begonnen met de daadwerkelijke bouw, de opening van de vleugel staat gepland voor februari volgend jaar. De 42 superior rooms krijgen een strak design en een knipoog naar de jaren 50.

In Arnhem is volop discussie over het benodigd aantal nieuwe hotelkamers. De lokale politiek streeft naar een flinke uitbreiding. Op basis van een berekening zou in de Gelderse hoofdstad behoefte zijn aan maximaal 265 kamers en minimaal 45 kamers.

Hotel Haarhuis-directeur Arjen de Vries liet eerder in De Gelderlander weten dat hij de komst van één stadshotel voldoende acht.

Reageer op dit artikel