nieuws

Nieuwe beelden Stones-concert in Kurhaus

Hotel

Er zijn nieuwe unieke beelden opgedoken van het veel besproken eerste optreden van The Rolling Stones in ons land, in hotel Kurhaus in Scheveningen. De beelden zijn ontdekt in het Gemeentearchief Rotterdam.

Nieuwe beelden Stones-concert in Kurhaus

Het roemruchte concert van The Rolling Stones, dat volledig uit de hand liep, vond plaats op 8 augustus 1964. De nieuwe beelden die zijn ontdekt zijn geschoten door cineast Jan Schaper. Schaper was op de bewuste avond aanwezig om beelden te schieten voor TV Noordzee.

De nieuwe beelden in het Kurhaus komen aan bod in het documentaireprogramma Andere Tijden. Andere Tijden laat repetitiebeelden van The Rolling Stones zien en maakte een reconstructie van het beroemde concert.

Zaterdag 24 september om 21.20 uur is de bewuste uitzending van Andere Tijden te zien op Nederland 2.

Reageer op dit artikel