nieuws

Nieuwe concurrentieverhouding hotellerie door crisis

Hotel

De crisis in de Zuid-Europese landen Griekenland en Spanje zijn slecht voor de Nederlandse hotellerie. Hotels in Zuid-Europa vragen aanzienlijk minder voor een hotelkamer waardoor met name Amerikanen eerder kiezen voor een bezoek aan Zuid-Europa dan Nederland.

Nieuwe concurrentieverhouding hotellerie door crisis

Dat zegt Olivier Pernoud, Director Market Management Benelux bij Expedia. Volgens Pernoud zorgt de crisis in Griekenland en Spanje voor een nieuwe concurrentieverhouding in Europa.

‘Amerikaanse toeristen, op zoek naar een vakantiebestemming in Europa, hebben meer te kiezen. Dat is een zekere bedreiging voor Nederlandse hotelhouders’, aldus Pernoud in Het Financieele Dagbald.

Nederlandse hotels zijn zich volgens Pernoud onvoldoende bewust van de groeiende concurrentie in Europa. ‘Het is een logische reflex om alleen te kijken naar de kamerprijzen die je buurman hanteert. Maar hoteliers moeten niet vergeten dat toeristen uit de VS en het Verre Oosten accommodaties in Europa met elkaar vergelijken en daarbij op de prijzen letten. Zuid-Europa is nu goedkoper geworden.’

Reageer op dit artikel