nieuws

Nieuwe directeur Gooiland kijkt vooruit

Hotel

Roy van den Broek is benoemd tot algemeen directeur van Amrâth Grand Hotel & Theater Gooiland in Hilversum. ‘Je moet nooit omkijken’.

Nieuwe directeur Gooiland kijkt vooruit

Van den Broek wil zich voornamelijk gaan richten op het op de kaart zetten van het theater. Daarnaast wil hij het geheel van de verschillende afdelingen binnen Gooiland -hotel, theater, restaurant, café en feestruimte- meer als geheel gaan presenteren, zegt hij in dagblad De Gooi- en Eemlander. ‘Het is een unieke combinatie.’

Vorig jaar ging bij Amrâth Hotel Gooiland, gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Hilversum, een vernieuwingsproces van start, dat de kersverse directeur nu verder vorm kan gaan geven.

Dat hij de geschiedenis van Gooiland, die niet altijd even rooskleurig was, niet goed kent, noemt Van den Broek een voordeel: ‘Het geeft wellicht een andere kijk. Je moet ook nooit achterom kijken.’

Hij mikt met zijn plannen niet alleen op het bedrijf zelf, maar ook op de omgeving. Zo liet hij weten de VVV te gaan benaderen om bijvoorbeeld gezamenlijk wandelingen uit te zetten. ‘We willen niet alleen de hut vullen, maar ook -anders dan men gewend is van ons- praten met collega’s van andere theaters en regionale organisaties.’

Van den Broek werkte tot zijn aanstelling bij Gooiland als sales manager bij Amrâth Brabant in Breda. Waar zijn voorganger Pieter van der Zeeuw heen is gegaan, of waarom hij binnen een jaar na zijn aanstelling alweer is vertrokken bij Gooiland, kon Van den Broek niet zeggen.

Eerdere berichten over Gooiland

Reageer op dit artikel