nieuws

Nieuwe functie Haike Blaauw bij Golden Tulip

Hotel

Haike Blaauw wordt de nieuwe vice president operations voor China, Brazilië en Afrika voor de Louvre Hotel groep, eigenaar van onder meer het merk Golden Tulip. Haike Blaauw was directeur Benelux voor Golden Tulip.

Nieuwe functie Haike Blaauw bij Golden Tulip

De voormalige functie van Blaauw wordt overgenomen door Andreas Tscherning. Tscherning krijgt nu heel Europa onder zijn hoede en houdt kantoor in Parijs, zo laat Haike Blaauw aan Misset Horeca weten vanuit China. Blaauw blijft overigens kantoor houden in Nederland. ‘Gezien de nieuwe locaties waaraan ik leiding geef, ligt Schiphol goed centraal. Ik zal moeten wennen aan de lange zitten in het vliegtuig en het tijdverschil.’

Na eerdere mislukte stappen van Golden Tulip in China heeft de keten er nu drie hotels plus een kantoor in Shanghai. ‘Daarnaast turnen we nu twee hotels in miljoenenstad Guangzhou (het voormalige Kanton) om tot een Golden Tulip en het vijfsterren Royal Tulip.’ GT heeft verder plannen met partner JinJiang hotels, een grote Chinese speler. ‘Daar zijn we recent een partnerschap mee aangegaan en dat gaan we verder uitbouwen.’

Brazilië: nummer één worden

Wat betreft Brazilië heeft Blaauw de doelstelling om de nummer één hotelketen van het land te worden. ‘We hebben er nu zo’n dertig hotels samen met onze master franchise partner BHG, Brazil Hospitality Group. BHG staat onder leiding van de Nederlander Peter van Voorst Vader. We willen daar stabiel doorgroeien.’

Afrika

Uitbreidingsplannen in Afrika zijn er vooral in West-Afrika. We hebben al hotels in Ghana (twee bestaande in Accra en Kumasi, plus een derde in ontwikkeling) en Nigeria. We zijn bezig met plannen in Ivoorkust en Angola.

Reageer op dit artikel