nieuws

Nieuwe klimaattechniek hotelkamers in aantocht

Hotel

Hotels staan aan de vooravond van nieuwe klimaatregelingen in hotelkamers. Dat bleek tijdens TechTank, een powersessie van een uur georganiseerd door de Horecava, HotelloTOP en Misset Horeca.

Nieuwe klimaattechniek hotelkamers in aantocht

André Schoonenwolf van SINE Engineering in Amsterdam denkt dat we aan de vooravond staan van een nieuwe klimaatregeling in hotelkamers. ‘Alleen de lucht rond de bedden wordt door het rond te pompen ververst. Hierdoor ontstaat een enorme energiebesparing. Bij de NOS werken ze in studio’s al jaren met deze techniek’, aldus Schoonenwolf.

Schoonenwolf hield verder een pleidooi voor het opwaarderen van de technische dienst in hotels. ‘Die moet meer kwaliteit krijgen. In nieuwe hotels is techniek tegenwoordig veel meer dan 30 procent van het bouwbudget. Kies voor moderne technieken, anders zijn de nieuwe generatie hotels u voor.’

Schoonenwolf vervolgt: ‘De nieuwe usp (unique selling point) is groen. Energie en milieu zijn de nieuwe wereldstandaard. Een legionellabesmetting zoals een groot hotel dat enkele jaren geleden overkwam, is echt niet meer nodig’.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel