nieuws

Nieuwe locatie voor Hotelschool Den Haag in Amsterdam

Hotel

De Hotelschool Den Haag gaat haar tijdelijke locaties in Amsterdam verruilen voor een permanente vestiging. In de zomer van 2012 vindt de verhuizing plaats. De nieuwe school krijgt een La Place-restaurant. Pal ernaast verrijst een Ramada Apollo-hotel.

Nieuwe locatie voor Hotelschool Den Haag in Amsterdam

Door de verhuizing zullen de twee vestigingen van de Hotelschool Den Haag en die in Amsterdam gelijkwaardig zijn wat betreft uitstraling, faciliteiten, service, onderwijsprogramma en grootte, zo laat het College van Bestuur via een persbericht weten. Verder verwacht ze door de grotere locatie een stijging van het aantal internationale studenten te realiseren.

Het nieuwe schoolgebouw van de Amsterdamse vestiging van de hotelschool komt aan de Jan Evertsenstraat, hoek Staalmeesterlaan. Het gaat om herontwikkeling van een voormalig kantoorgebouw in samenwerking met Pronam bv. Op 19 mei zal Wim Dooge, voorzitter van het College van Bestuur van de Hotelschool Den Haag, het huurcontract met Pronam Aurora bv tekenen.

La Place

Naast 20 hotelkamers krijgt de nieuwe Amsterdamse vestiging twee restaurants. Een fine dining met de naam ‘Le Début’ en een restaurant van het La Place-concept. Dat laatste is nieuw in Amsterdam. Den Haag heeft al een eetgelegenheid met deze formule.

Ramada Apollo

In de zomer van 2012 moet de verhuizing naar het nieuwe onderkomen in Amsterdam plaats grijpen. De nieuwe locatie bevindt zich pal naast het driesterren Ramada Apollo Amsterdam Centre. Deze komt eveneens in een voormalig kantoorpand dat herontwikkeld wordt tot hotel.

Momenteel opereert de Hotelschool Den Haag in de hoofdstad vanuit twee tijdelijke locaties: aan de Prinses Irenestraat en Klencke.

Reageer op dit artikel