nieuws

Nieuwe toeristische trekpleister voor Walcheren

Hotel

Het Zeeuwse eiland Walcheren krijgt volgend jaar een zogenoemd vrijetijdspark met onder meer horeca, attracties, een evenementenhal en winkels. Dit park, dat Zep gaat heten, moet 900.000 bezoekers per jaar trekken.

Nieuwe toeristische trekpleister voor Walcheren

Een derde van de bijna miljoen bezoekers zou speciaal voor Zep naar Zeeland moeten komen. Naast het park verrijzen een hotel, een golfbaan en een woonboulevard. In Zep kan de bezoeker skaten, klimmen, fietsen, fitnessen, dansen en voetballen.

Een van de attracties in Zep is het bestaande Miniatuur Walcheren, Zeeuwse taferelen op de wijze van Madurodam. Het huidige speel- en attractiepark vertrekt uit het centrum van Middelburg. In het nieuwe gebouw krijgt Miniatuur Walcheren een permanente kermis en een indoorspeeltuin.

Daarbij komt in Zep een gloednieuw, interactief voetbalmuseum. Deze Voetbal Experience is een idee vande vier sportjournalisten Matty Verkamman, Hugo Borst, Johan Derksen en Jaap de Groot.

Zep moet de lokale economie stimuleren. Het creëert driehonderd nieuwe banen. Het park, dat het hele jaar open is, wordt gerealiseerd in een nieuwe wijk van Middelburg. Komend voorjaar moeten de deuren open gaan.

Reageer op dit artikel