nieuws

Nieuwe uitdaging voor ex-gm Frank Lanfers

Hotel

De bij Bel Air Hotel in Den Haag ontslagen general manager Frank Lanfers is een eigen bedrijf gestart. Lanfers is een bureau gestart voor interim management en advisering in de hospitalitybranche.

Nieuwe uitdaging voor ex-gm Frank Lanfers

Frank Lanfers is officieel per 1 februari 2010 uit dienst bij het Haagse hotel. Eind september werd hij op non-actief gezet door het Bel Air Hotel. De exacte reden van zijn gedwongen vertrek, is nooit bekend gemaakt.

Ik sta aan de start van een nieuw begin, zo laat Lanfers vanuit zijn nieuwe werkplaats Zeewolde weten. ‘Met Lanfers Interim & Advies richt ik mij op de brede hospitality markt, op alle soorten en maten horecabedrijven. Over waar onderscheidende gastenbeleving een onderdeel van de bedrijfsvoering is geworden, of gaat worden’.

AC Restaurant & Hotel

Lanfers meldt dat hij interim management aanbiedt in de breedste zin van het woord. ‘Ik ben geen dikke rapportenschrijven, maar ik handel altijd vanuit mijn eigen ervaring en succes. Ik garandeer met mijn aanpak en persoonlijke inzet een koers naar succes, altijd in overleg met de opdrachtgever en afgestemd op de behoeftes’.

De voormalige general manager zegt zich te realiseren dat de hospitalitybranche het zwaar heeft, ‘maar juist daarom denk ik dat er behoefte is aan managers met visie, aan mensen met een pragmatische aanpak, een commercieel hart en aan mensen die daadwerkelijk beweging kunnen brengen’.

Frank Lanfers werkte lange tijd voor AC Restaurant & Hotel in onder meer Holten, Utrecht en ’t Harde. In 2008 werd hij general manager van het Bel Air Hotel in Den Haag. Lanfers kreeg in de branche vooral bekendheid door als eerste franchisehotel te breken met Golden Tulip. Dat was in het voorjaar van 2009, kort voor het faillissement van Golden Tulip.

Reageer op dit artikel