nieuws

NMa weet niets van melding over boekingssites

Hotel

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft geen melding ontvangen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) over de praktijken van boekingssites. KHN liet eerder deze week weten dat het meerdere boekingssites heeft aangemeld bij Nederlandse en Europese mededingingautoriteiten.

NMa weet niets van melding over boekingssites

Een persvoorlichter van de NMa liet vrijdagochtend weten dat er geen melding is binnengekomen over boekingssites. KHN-woordvoerder Anthony van der Klis meldde maandagochtend dat de melding al was gedaan bij de mededingingsautoriteiten.

Daarmee ontstaat grote onduidelijkheid over situatie rondom boekingssites. KHN is van mening dat de sites te veel macht hebben en hiervan misbruik maken. De branchevereniging wil niet prijsgeven om welke sites het gaat.

Boekingssites laten weten juist heel coulant om te zijn gegaan met annuleringen als gevolg van de IJslandse aswolk. Boekingsdeskundige Patrick Landman van Xotels.com noemt de strijd van KHN tegen boekingssites een achterhoedegevecht. Ook innovatief horecaondernemer Ronald van den Hoff van Seats2Meet.com liet eerder een soortgelijk geluid horen.

Het sectorbestuur Hotels van KHN is van mening dat uitsluitend de hotelier de keuze kan en mag maken of er ‘no-show’ kosten worden doorbelast of niet. Gasten hebben de mogelijkheid zich te verzekeren tegen annuleringen maar een hotelier heeft die mogelijkheid niet, stelt KHN.

Reageer op dit artikel