nieuws

‘Nog deze maand doorstart Golden Tulip

Hotel

Het in surseance verkerende Golden Tulip maakt een doorstart. Dat hebben de bewindvoerders bekend gemaakt. Daarmee is Golden Tulip gered van een dreigend faillissement.

‘Nog deze maand doorstart Golden Tulip

Dat meldt De Telegraaf. De veertien eigen hotels in ons land gaan zeer waarschijnlijk verder onder dezelfde merknaam. Momenteel voeren de bewindvoerders afrondende gesprekken met een aantal serieuze overnamekandidaten.

Volgens De Telegraaf is Apollo Hotels & Resorts een van de voornaamste kandidaten om de hotels over te nemen. Apollo liet in een eerder stadium weten samen met doorstartspecialist H2Equity Parnters geïnteresseerd te zijn.

‘We hopen dat er volgende week witte rook uit de schoorsteen komt. Het is in ieders belang dat er nu snel duidelijkheid komt. Ik ben onverminderd enthousiast’, aldus Apollo-topman Bas Tolmeijer.

De totale schuldenlast van Golden Tulip is inmiddels opgelopen tot meer dan 25 miljoen euro. Rond de twintigste van deze maand moeten naast salarissen ook vakantietoeslagen worden overgemaakt aan het personeel van het noodleidende Golden Tulip.

Reageer op dit artikel