nieuws

Noodhulpapparaat voor housekeeping New York

Hotel

De New Yorkse housekeeping krijgt een noodhulpapparaatje. Dat zijn de hotels in de Amerikaanse metropool overeengekomen. De maatregel is onderdeel van een nieuw arbeidscontract en moet binnen een jaar operationeel zijn.

Noodhulpapparaat voor housekeeping New York

Dat meldt Het Parool. Het nieuwe arbeidscontract van de Hotelassociatie van New York heeft een looptijd van zeven jaar. Daarin is opgenomen dat alle hotelmedewerkers worden voorzien van een noodhulpapparaatje.

In het artikel wordt John Turchiano van de hotelassociatie aangehaald. Volgens hem heeft de komst van het apparaatje niets te maken met de zaak rondom Dominique Strauss-Kahn.

De (voormalige) topman van het Internationaal Monetair Fonds werd er vorig jaar mei van beschuldigd dat hij iemand van de housekeeping zou hebben geprobeerd te verkrachten. Strauss-Kahn werd uiteindelijk vrijgesproken, omdat de aanklagers twijfelden aan de geloofwaardigheid van de vrouw.

Reageer op dit artikel