Okura doet mee aan Taste of Amsterdam

Okura doet mee aan Taste of Amsterdam

Na de eerste editie van Taste of Amsterdam in 2009, strijkt het culinaire festival deze zomer weer neer in onze hoofdstad. Van 24 tot en met 27 juni staat het Amstelpark volledig in het teken van het proeven van topgerechten. De restaurants van hotel Okura, samen goed voor drie Michelinsterren, creëren er een Kook Studio.

Taste of Amsterdam is een vierdaags culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam, dat in 2009 zo’n 15.000 bezoekers telde. De kern van het evenement wordt gevormd door de beste restaurants uit Amsterdam, die ter plekke hun signature dishes en amuses presenteren.

Het aantal deelnemende restaurants wordt uitgebreid naar achttien, waaronder Lute, Ron Blaauw (twee Michelinsterren), Aan de Poel (een ster), Vis aan de Schelde, Le Garage en Sophia. Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar het publiek zich kan laten inspireren.

Taste of Amsterdam presenteert voor het eerst de Okura Kook Studio. Hotel Okura, waarvan de restaurants gezamenlijk maar liefst drie Michelinsterren bezitten, creëert een Kook Studio in het Amstelpark. Bezoekers kunnen op hoog niveau en onder deskundige begeleiding kooklessen volgen.

In het Wijn Theater informeren ervaren sommeliers van Wijnkoperij Okhuysen bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied en de daarbij behorende wijn/spijscombinaties. Nieuw is ook het Taste Theater. Hier worden gasten getrakteerd op workshops. Ze kunnen o.a. een baristacursus volgen, cocktails leren shaken of champagne proeven.

Op de Foodie Markt laten bezoekers zich inspireren door de nieuwste trends, specialiteiten en ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en alles wat te maken heeft met koken. In 2010 wordt aan de Foodie Markt een biologisch plein toegevoegd, waar lokale leveranciers hun biologische producten presenteren.