nieuws

‘Okura kan deuren wel sluiten

Hotel

De voorgenomen verlaging van vennootschapsbelasting tot 25 procent dreigt een ramp te worden voor Japanse bedrijven in ons land. ‘Het Okura Hotel in Amsterdam kan zijn deuren dan wel sluiten’.

‘Okura kan deuren wel sluiten

De opmerkelijke woorden zijn van Jan Schipper van de Japanse holding Trec en een voormalige vennoot van KPMG Meijburg. Schipper doet zijn uitspraak in De Telegraaf. Wat is er aan de hand? Een Japanse wet bestempelt landen met tarieven van 25 procent en lager tot belastingparadijs. Met als gevolg dat de moederbedrijven in Japan flinke strafheffingen kunnen krijgen. Een uittocht van Japanse bedrijven in ons land is dan ook niet ondenkbaar.

En laat het Okura Hotel in Amsterdam het nu van Japanse zakengasten te moeten hebben. Vooral van Japanse managers die, als ze in Nederland zijn, veelal in het Okura verblijven. Wanneer er geen Japanse bedrijven meer in Nederland zijn, zal Okura geen gasten meer ontvangen, aldus Schipper.

Directeur Marcel van Aelst van Okura denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen. ‘Maar als er allerlei Japanse bedrijven zouden vertrekken, zou dat natuurlijk erg vervelend zijn. En niet alleen voor ons’, aldus Van Aelst in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel