nieuws

Okura kan omwonenden opvangen

Hotel

Het Amsterdamse Okura Hotel mag zich het eerste OK-punt in de regio noemen. Medewerkers hebben een cursus gevolgd waarmee ze omwonenden die zich onveilig voelen kunnen opvangen. Wie in nood zit en een veilige haven zoekt kan voortaan terecht bij het hotel.

Okura kan omwonenden opvangen

Jacqueline de Jong, oprichtster van de Stichting Meld Geweld, onthulde begin deze week het OK-bord. Ze deed dat in het bijzijn van Marcel van Aelst, directeur van het Okura hotel en Hans Schönfeld van de politie Amsterdam-Amstelland.

In samenwerking met Stichting Meld Geweld worden er ook OK-punten geopend in andere Amsterdamse buurten. Horecaondernemers die interesse hebben, kunnen zich aanmelden om OK-punt te worden.

Tenminste één medewerker van de onderneming moet in het bezit zijn van een OK-diploma. De OK-punten zijn te herkennen aan het OK-keurmerk, dat voor op de gevel zichtbaar is.

Reageer op dit artikel