nieuws

Olympiërs via smartphone op je hotelbed

Hotel

Olympische sporters op allerlei plekken in het hotel. Het kan verkeren bij het Londense Holiday Inn, dankzij een techniek met de naam ‘augmented reality’. Ze zijn er echter wel virtueel, in 3D.

Olympiërs via smartphone op je hotelbed

Wie een smartphone gebruikt in het Holiday Inn-hotel in Londen, ziet Olympische atleten verschijnen op allerlei plaatsen. Dat meldt de Telegraaf op de website. Achter de toonbank, in de lobby of zelfs op het bed.

Volgens de site van het dagblad is het hotel van de keten in de Britse hoofdstad mondiaal de eerste die gebruikmaakt van deze techniek, die vertaald ‘toegevoegde realiteit’ betekent.

De techniek maakt gebruik van de camera in het toestel en laat op het scherm van objecten verschijnen. Hierdoor lijkt het net alsof er echte sporters door het hotel wandelen, terwijl deze alleen op het telefoonscherm zijn te zien.

Toppers uit eigen land – windsurfer Nick Dempsey, fietscross-kampioen Shanaze Reade en tafeltenniskampioen Wil Baley – hebben hun medewerking verleend en zijn virtueel in actie te zien.

Holiday Inn is de officiële hotelleverancier van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Onderstaande video over augmented reality komt van de officiële Facebook-pagina van het Holiday Inn-hotel.

Reageer op dit artikel