nieuws

Omzetplus hotellerie 9,3 procent

Hotel

Hotels hebben in het vierde kwartaal van 2010 een omzetplus geboekt van 9,3 procent in vergelijking tot diezelfde periode een jaar eerder. Daarmee is de hotellerie de best presterende horecatak van dit moment.

Omzetplus hotellerie 9,3 procent

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS, die donderdag zijn onthuld. De omzetplus van 9,3 procent staat in sterk contrast met de omzetdaling van 8,8 procent over heel 2009. Over heel 2010 verwacht het CBS een groei voor de hotellerie van 2,3 procent.

De groei over het derde kwartaal van 2010 heeft het CBS bijgesteld op 4,7 procent. De gehele horecabranche boekte in de laatste periode van 2010 een omzetplus van 3,7 procent.

Voor de bereking van de cijfers hanteert het CBS de hotels, inclusief pensions en conferentieoorden. Bungalowparken en andere verblijfsrecreatie vallen buiten deze berekening.

Reageer op dit artikel