nieuws

Onbetrouwbare overheid tegenvaller voor Claes

Hotel

Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) noemt de onbetrouwbare overheid een tegenvaller van zijn functie als directeur de afgelopen elf jaar. Hij doelt vooral op het rookverbod en het alcoholbeleid voor jongeren.

Onbetrouwbare overheid tegenvaller voor Claes

Claes doet zijn uitspraken in drie video-interviews met Misset Horeca. Daarin worden prikkelende stellingen voorgelegd.

‘Het is te schandalig voor woorden hoe de politiek met ons en met ondernemers is omgegaan. De politiek heeft ervoor gezorgd dat je wel tanden krijgt. Je moet steeds meer echt vechten en echt op de zeepkist staan. Bijvoorbeeld het rookverbod. Je maakt afspraken en ze houden zich er niet aan’, aldus Claes.

Claes vervolgt: ‘Of alcohol strafbaar stellen voor jongeren. De vorige minister die luidkeels roept “we gaan de jongeren strafbaar stellen”. En wat gebeurt er uiteindelijk? Niets, helemaal niets. Dan moet je maar weer naar de volgende minister om weer aan de slag te gaan. Wat dat betreft is de politiek best een stukje onbetrouwbaar. Als je het hebt over tegenvallers, dan is dat er een’.

Jeu Claes zwaait eind mei na een regeerperiode van elf jaar af. Hij wordt als directeur opgevolgd door Lodewijk van der Grinten.

Start de interviews hieronder

Reageer op dit artikel