nieuws

Ondernemen is kansen benutten die anderen niet zien

Hotel

Via social media inspelen op de wensen van een groeiende groep zp-ers. Daarmee boekt Ronald van den Hoff van Seats2meet.com succes. ‘Ondernemen is kansen benutten die anderen niet zien’, zei hij tijdens het Misset Horeca Ondernemers Event ‘Kansen pakken voor meer omzet’ in Meeting Plaza te Maarssen, een locatie van Van den Hoff.

Ondernemen is kansen benutten die anderen niet zien

Seats2meetcom bestaat inmiddels uit zestien locaties. Van den Hoff werkt samen met andere bedrijven. Het bijzondere aan Seats2meet is dat zzp-ers (‘Ik vind die term kleinerend, ik noem ze zp-ers, zelfstandige professionals’) er gratis kunnen vergaderen. Voor thee, koffie en lunch hoeven ze niet te betalen.

Daar staat tegenover dat ze wel bekend moeten maken dat ze aanwezig zijn in de betreffende locatie. Van den Hoff: ‘De formule is gebaseerd op werken, ontmoeten, verbinden en het delen van kennis. Iedereen kan zien welke mensen aanwezig zijn en welke knowhow ze inbrengen. De aanwezigen kunnen daar ook gebruik van maken. Mensen die behoefte hebben aan kennis met betrekking tot een bepaald onderwerp gaan een vergaderzaal boeken op momenten dat die kennis aanwezig is.’

De zzp-ers betalen alleen voor speciale faciliteiten, zoals een vergaderzaal. Van den Hoff: ‘Dat doen ze misschien drie of vier keer in een jaar. Andere bedrijven zullen zeggen: veel te bewerkelijk, laat maar zitten. Wij hebben voor dit soort kleine, last minute boekingen een slim systeem ontwikkeld waardoor we het met weinig mankracht kunnen rondzetten. In plaats van 20 tot 25 fte’s per vestiging hebben we er nu nog maar drie tot vier nodig.’

Deze werkwijze leidt tot een hogere bezetting. En dat zal blijven, denkt Van den Hoff: ‘De groep zp-ers zal gaan groeien. Ik verwacht dat in 2020 is 40 tot 45 procent zp-er is.’ En over het rendement: ‘In vergelijking met traditionele modellen is dit model drie zo winstgevend.’

Het Misset Horeca Ondernemers Event is mede mogelijk gemaakt door:

Reageer op dit artikel