nieuws

Ondernemer weet niet of zijn koffie fairtrade is

Hotel

Meer dan de helft van de ondernemers weet niet of de koffie die zij serveert, fairtrade is. Dat is de conclusie uit een survey van Datlinq uit Capelle aan den IJssel. Het marktbewerkingsbureau ondervroeg exclusief voor Misset Horeca driehonderd ondernemers over het gebruik van koffie in de horeca.

Ondernemer weet niet of zijn koffie fairtrade is

Liefst 55 procent van de ondernemers moest het antwoord schuldig blijven op de vraag of zijn koffie fairtrade is. Van degene die het wel weten, serveert 17 procent maatschappelijk verantwoorde koffie.

De deelnemers aan de Market Monitor Koffie zijn actief in vier segmenten: drankverstrekkers (café en (koffie)bar), logiesverstrekkers (hotel en motel), fullservice (strandpviljoen, restaurant, pizzeria, eetcafé en crêperie) en quickservice (cafetaria, broodjeszaak en lunchservice).

In Misset Horeca Koffie & Thee meer cijfers over de survey van Datlinq. Deze special verschijnt vrijdag 23 september.

Reageer op dit artikel