nieuws

Onderzoek naar Amsterdamse hotels

Hotel

Grote en toonaangevende Amsterdamse hotels worden genoemd in een zaak waarbij huurwoningen mogelijk door hotels worden geëxploiteerd en voor veel geld aan toeristen worden verhuurd in opdracht van woningcorporaties. De gemeente Amsterdam heeft de zaak in onderzoek.

Onderzoek naar Amsterdamse hotels

Dat schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant meldt dat NH Krasnapolsky, NH Barbizon Palace en het Renaissance Hotel in tachtig van de vierhonderd gevallen zouden hebben samengewerkt met woningcorporaties.

De zaak is aanhangig gemaakt door de vereniging Expat Rentals. Die deed jarenlang onderzoek naar de in haar ogen misstanden op de woningmarkt van Amsterdam. Expat Rentals zegt een lijst van vierhonderd woningen te hebben waarmee woningcorporaties en hotels samenwerken.

Rechter

‘Deze woningen zouden op basis van hun omvang en locatie onder de distributieregeling moeten vallen, wat wil zeggen dat ze volgens het Amsterdamse huurbeleid aan mensen met een laag inkomen verhuurd moeten worden’, aldus voorzitter Niels van den Berg van de vereniging in De Telegraaf.

Van den Berg: ‘Ze worden echter voor honderden euro’s per week verhuurd aan toeristen en werknemers van grote bedrijven. We hebben al besloten naar de rechter te stappen om de gemeente tot handhaving te dwingen’.

Geen uitspraken

NH Hoteles bevestigt dat het NH Grand Hotel Krasnapolsky en het NH Barbizon Palace panden huurt van twee van de in het artikel in De Telegraaf genoemde woningcorporaties. Over de inhoud van dit artikel kan NH Hoteles geen uitspraken doen, zo laat de hotelketen desgevraagd weten.

Reageer op dit artikel