nieuws

Onderzoek naar verband tussen hotelovervallen

Hotel

De hotelovervallen in Zuid-Holland van de afgelopen weken zijn vermoedelijk door één en dezelfde dader gepleegd. Het Boven Regionale Overvallen Team van de politie Haaglanden onderzoekt de reeks van overvallen.

Onderzoek naar verband tussen hotelovervallen

Het team houdt er rekening mee dat de overvallen zijn gepleegd door dezelfde dader. Dit omdat de overvallen op vrijwel identieke wijze zijn uitgevoerd. De man komt het hotel binnen, vraagt om een kamer, trekt een wapen en eist geld.

Zo is deze overvalmethodiek toegepast bij het Van der Valk-hotel Bijhorst in Wassenaar afgelopen weekend en twee dagen later bij Rotterdam The Hague Airport, schrijft Westonline.nl.

Door de overvallen hebben Zuid-Hollandse hotels hun beleid aangescherpt. Zo is hotelpersoneel nog extra gewezen op de protocollen. Ook is er vaker contact tussen de hotels onderling.

‘We wisselen steeds vaker informatie met elkaar uit over moeilijke of onbetrouwbare gasten. Want lukt het iemand bij het ene hotel niet, dan kan hij zo maar een ander hotel binnenwandelen om daar iets te proberen’, aldus Martijn Bulthuis, woordvoerder van de Stichting Hoteloverleg Leiden en general manager van het Golden Tulip in Leiden, in De Telegraaf.

De voorzitter van het samenwerkingsverband de Rotterdamse Hotelcombinatie, Hans van Schaick, zegt dat ook in Rotterdam hotels steeds vaker informatie uitwisselen over verdachte personen.

‘Dus als we foto’s hebben van ongenode gasten, of videobeelden, die sturen wen aar al onze collega’s’, aldus Van Schaick in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel