nieuws

Onenigheid over aantal nieuwe hotels Arnhem

Hotel

Discussie over het benodigde aantal nieuwe kamers in Arnhem. De raadsfracties D66 en CDA hebben er bij het college van B&W op aangedrongen hotels naar de stad te halen. Hotel Haarhuis-directeur Arjen de Vries acht één stadshotel voldoende.

Onenigheid over aantal nieuwe hotels Arnhem

Dat meldt de directeur van het Arnhemse Best Western-hotel in De Gelderlander. Op basis van een berekening zou in de Gelderse hoofdstad behoefte zijn aan maximaal 265 kamers en minimaal 45 kamers. De Vries trekt deze ambitie in twijfel, volgens hem kan de maximumvariant in de ijskast.

Het aantal hotels in de binnenstad lijkt snel te gaan toenemen. Vrijwel zeker lijken volgens het artikel de komst van een hotel in het oude Royal aan het Gele Rijdersplein en één in het leegstaande voormalige kantoor van verzekeraar Sterpolis aan de Jansbuitensingel. In Klarendal wordt het Modehotel gebouwd en er staan hotels op de planning, onder meer in Rijnboog.

De Vries is van mening dat een nieuwe studie naar de Arnhemse hotelmarkt noodzakelijk is. Volgens hem stammen de beschikbare gegevens uit de tijd dat alles nog goed ging.

Hotel Haarhuis gaat volgend jaar flink uitbereiden. Aan het Nieuwe Plein verrijst een compleet nieuwe vleugel met 42 kamers.

Reageer op dit artikel