nieuws

Ook Duitse hotelbranche trekt aan

Hotel

De Duitse hotelbranche krabbelt er weer een beetje bovenop. Bedrijven doen het beter en er komen dus ook meer zakelijke gasten in hotels. Hoewel het goed gaat, is het nog te vroeg voor euforie, waarschuwen hoteliers.

Ook Duitse hotelbranche trekt aan

De nummer vijf op de Duitse hotelmarkt, het concern Steigenberger, meldde voor het eerste half jaar een omzetplus van acht procent. Ook gigant Crowne Plaza met wereldwijd 4500 hotels meldde dat haar nettowinst in het eerste halfjaar gestegen was met ruim veertien procent naar 135 miljoen dollar. Keten Accor meldt eveneens een omzetplus van 4,7 procent.

Volgens directeur van de Steigenberger Hotelgroep, Arco Buijs, zijn de zakelijke gasten oorzaak van de stijging. ‘Het aantal zakenreizigers is duidelijk gestegen, en de firma’s zijn niet meer zo spaarzaam als vorig jaar’, zei hij tegen de Financial Times Deutschland (FTD). Zijn concern zal het jaar sowieso met een plus afsluiten, meldde hij.

Toch is het nog te vroeg voor euforie, zegt Buijs. Hoewel de economie opleeft, is het niveau van voor de crisis nog niet bereikt.

De hotelsector over de hele wereld lijkt weer wat aan te trekken. Deze week berichtte Misset Horeca.nl al over de Franse hotelsector die het goed doet.

Reageer op dit artikel