nieuws

Ook Madrid krijgt hotel van afval

Hotel

Na Rome krijgt ook Madrid een hotel van afval. De muren van het Beach Garbage Hotel zijn bedekt met afval, afkomstig van Europese stranden, de vuilstort en vlooienmarkten. Eerder had Rome al een tijdelijk afvalhotel.

Ook Madrid krijgt hotel van afval

Het hotel met vijf kamers op het Plaza de Callao is net als dat in Rome in 2010 gebouwd door de Duitse kunstenaar Ha Schult, die vaker met afval werkt. Hij bouwde het hotel in het kader van de Internationale Beurs voor Toerisme die volgende week van start gaat in Madrid.

Schult wil met het hotel de aandacht vestigen op de enorme hoeveelheden afval die het massatoerisme in Europa met zich meebrengt. ‘Ik heb het Beach Garbage Hotel gebouwd, omdat de oceanen van onze planeet de grootste vuilstortplaatsen zijn’, zei hij.

Ongeveer 30 tot 40 procent van het gebruikte afval is afkomstig van stranden in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Het hotel wil een tegenwicht bieden voor de mooie plaatjes die de toeristenindustrie voorspiegelt, zei een woordvoerster van het project. ‘We wilden met het hotel laten zien hoe onze vakanties eruit gaan zien als we onze stranden niet schoonhouden.’

Reageer op dit artikel