nieuws

Ook rokers voeren actie tegen rookbeleid

Hotel

Rokers gaan vrijdag in Den Haag demonstreren tegen de antirookmaatregelen in de horeca. Eerder die dag overhandigen rokersorganisaties 80.000 handtekeningen tegen een totaal rookverbod in de horeca aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Ook rokers voeren actie tegen rookbeleid

De organisaties, die ook namens nietrokers zeggen te spreken, vinden dat het antirookbeleid van de overheid te rigide is. Zij pleiten voor een versoepeling van het totale rookverbod in sommige horecagelegenheden roken wel toe te staan.

‘Rokers vormen 29 procent van de Nederlandse bevolking en zijn ook kiezers. Wij vinden dat de overheid hen niet serieus neemt’, aldus Kees Uitenbroek van de Partij tegen Betutteling, voorheen de Rokerspartij.

KHN liet dinsdag weten genoeg te hebben van de plannen van minister Klink. Vooral de extra bepalingen over een rookverbod op terrassen is de branchevereniging in het verkeelde keelgat geschoten. KHN heeft later weten niet meer mee te werken aan het plan van Klink.

Zie ook

Reageer op dit artikel