nieuws

Oostwegel uit de rode cijfers

Hotel

Camille Oostwegel, eigenaar van een keten van Limburgse luxehotels, waaronder Chateau St.Gerlach en het Kruisherenhotel in Maastricht, maakt weer winst.

Oostwegel uit de rode cijfers

In 2009 schreef de hotelier als gevolg van de financiele crisis nog een verlies van 400.000 euro bij in de boeken, de eerste rode cijfers in zijn carriere. Herstel volgde in de tweede helft van 2010. Het boekjaar werd afgesloten met een positief bedrijfsresultaat van 118.000 euro. De omzet lag met 18,4 miljoen ongeveer 3,5 procent hoger dan in 2009.

Herstel zakelijke markt

Oostwegel schrijft het herstel toe aan kostenbesparingen en het herstel van de zakelijke markt in 2010. De Oostwegel hotels moeten het vooral hebben van zakelijke arrangementen en congressen, meer dan van de particuliere markt. Door de crisis reserveerden veel bedrijven minder kamers en vergaderruimtes, maar in 2010 nam het aantal reserveringen weer toe.

Aantrekkelijker prijzen

Om meer omzet te genereren maakte Oostwegel de kamerprijzen aantrekkelijker. De gemiddelde kameropbrengst daalde daardoor iets vergeleken met topjaren. Ook verhoogde Oostwegel de bezettingsgraad van zijn hotelrestaurants. ‘Bij een mindere omzet moet je de kosten beperken en tegelijkertijd omzet stimuleren door meer volume te draaien.’ Zo zette het restaurant van Chateau Neercanne een lunchmenu van 25 euro op de kaart, dat bijzonder goed aansloeg bij het publiek. ‘Het leidde tot een enorme omzetstijging.’

Vooruitzichten positief

In het eerste kwartaal van 2011 steeg de omzet met 5,3 procent. De vooruitzichten voor de rest van dit boekjaar noemt Oostwegel ‘gematigd positief’. Hij investeert 1 miljoen in vernieuwing en verbetering van de hotels. Nieuwe hotels en restaurants liggen niet in het verschiet. Wel zal Oostwegel twee van zijn hotels uitbreiden met een wellness-centrum. ‘Bij St. Gerlach hebben we al een wellnesscentrum. Dat was tijdens de crisis de grootste omzetstijger van het concern’, aldus Oostwegel in het Financieel Dagblad.

Meer informatie over Oostwegel

Reageer op dit artikel