nieuws

Oostwegel vangt kniepatiënten op

Hotel

Zilveren Kruis Achmea en het Maaslandziekenhuis in Sittard-Geleen bieden vanaf begin mei luxe arrangementen aan voor patiënten die een heup- of knieoperatie moeten ondergaan. Ze worden ondergebracht in het luxe Chateau St. Gerlach van hotelheer Camille Oostwegel.

Oostwegel vangt kniepatiënten op

Dat maakte het ziekenhuis dinsdag bekend. Het Maaslandziekenhuis, onderdeel van Orbis medisch en zorgconcern, heeft in nauwe samenwerking met Chateau St. Gerlach in Houthem van Camille Oostwegel en Heuvelland Hotels in Zuid-Limburg een 7-daags vitaliteits- en herstelarrangement voor een heup- of knieoperatie ontwikkeld.

Patiënten die bij Zilveren Kruis Achmea een comfortverzekering hebben afgesloten kunnen zich in de Limburgse tophotels voorbereiden op en vervolgens bijkomen van hun operatie.

Het ziekenhuis biedt het arrangement tegen kostprijs (1000 tot 2000 euro) aan. Het arrangement bevat ook de verpleegkundige zorg. Het ziekenhuis verwacht hiermee extra klanten te trekken voor de reguliere heup- en knie-operaties. Het ziekenhuis denkt dat zeker honderd patiënten per jaar van de mogelijkheid gebruik zullen maken.

St. Gerlach in Houthem en Hotel Berghoeve in Epen zijn gekozen en getoetst op toegankelijkheid, servicegerichtheid en aanwezige voorzieningen als alarmering. Australische zorgverzekeraars bieden soortgelijke arrangementen aan in Florida en Pakistan.

Het Maaslandziekenhuis denkt een voorsprong op andere Nederlandse ziekenhuizen te nemen. ‘De mooie heuvelachtige omgeving geeft een onderscheidend karakter, dat je op een andere plaats in de Nederland niet zo kunt realiseren’, zei een woordvoerster van het ziekenhuis dinsdag.

Maasland en Achmea ontkennen dat er zodoende sprake is van een tweedeling in de zorg. Ze spreken liever over differentiëren in de aanvulling op de basiszorg. Het ziekenhuis praat ook met andere verzekeraars over het comfortpakket.

Reageer op dit artikel