nieuws

Oostwegel wil kabelbedrijf aanpakken

Hotel

Tophotelier Camille Oostwegel doet er alles aan om inwoners van Limburg in contact te brengen met Frankrijk en de Franse taal. Francofiel Oostwegel, Honorair Consul van Frankrijk in Maastricht, richt zijn pijlen op kabelbedrijf @Home.

Oostwegel wil kabelbedrijf aanpakken

Camille Oostwegel heeft kabelbedrijf @Home in een brief laten weten zich ernstig zorgen te maken over het plan van @Home om Franstalige zenders van de kabel te halen. Oostwegel verzoekt @Home om in het pakket Digitaal Extra RTBF 1, France 2 en France 3 weer op te nemen.

Themazenders

Daarnaast vindt Oostwegel het zorgelijk dat @Home recentelijk de zender RTBF La Une heeft verwijderd uit het analoge pakket in Maastricht en Eijsden, gebieden die directe banden hebben met het aangrenzende Franstalige gebied in België.

@Home laat in een reactie weten de keuze te baseren op onderzoek naar populaire zenders. Daaruit blijkt dat Limburgers meer behoefte hebben aan allerlei Nederlandse themazenders. Aangezien het kabelpakket vol is, moet @Home schrappen in minder goed bekeken zenders. Vandaar de keuze om de Franstalige zenders te slachtofferen.

Zie ook:

Franse onderscheiding voor Oostwegel

Reageer op dit artikel