nieuws

Opening Beatles-hotel vertraagd

Hotel

Het hard Day’s Night Hotel in Liverpool, een themahotel geweid aan de Beatles, zou in november haar deuren openen maar gaat dat niet halen. De opening van het begeerde hotel staat nu gepland voor januari 2008.

Opening Beatles-hotel vertraagd

Kleine tegenvallers in de bouw van het 30 miljoen euro kostende viersterrenhotel zijn de oorzaak van de vertraging. Het is al de tweede keer dat de opening wordt uitgesteld. Volgens de eerste planning moest het eind 2005 de deuren openen, maar stuitte toen op het laatst op bezwaren van de Beatles-erven en de gemeente.

In het 110 kamers tellende Hard Day’s Night Hotel zullen naast tientallen foto’s tal van Beatles-relikwieën te zien zijn, waaronder een witte vleugel van John Lennon in de naar hem vernoemde suite. De andere van in totaal twee luxe suites draagt de naam van Paul McCartney.

Het hotel geweid aan de vier Liverpoolse helden heeft niet te klagen over aandacht. Behalve veel aandacht van de pers tijdens de verbouwing van het monumentale pand en de ruzies met de erfgenamen, stroomden de reserveringen binnen. Eind 2006, ruim een jaar voor de geplande opening, waren al ruim 2000 overnachtingen geboekt.

De naam van het hotel is een verwijzing naar de Beatlesfilm en het gelijknamige bijbehorende album A Hard Day’s Night uit 1964. Het hotel zelf is een initiatief van een Liverpoolse touroperator die al jaren Beatles-rondleidingen door de stad verzorgde.

Zie ook:

Reageer op dit artikel