nieuws

Opening Okura Macau vertraagd

Hotel

De opening van het nieuwe Okura Hotel in Macao, waar de Nederlander Harmen Dubbelaar gm is, is vertraagd. Reden van de vertraging is de lastige economische situatie waarbij veel bouwproject vertraging oplopen.

Opening Okura Macau vertraagd

Dat laat Marcel van Aelst van Okura weten. Van Aelst is general manager van Hotel Okura Amsterdam en heeft zitting in de directie van het moederbedrijf Okura in Japan.

‘Het hotel gaat niet in september 2009, maar in het tweede kwartaal 2010 open. We bestempelen dit niet als tegenvaller. We weten heel goed wat er allemaal in de wereld aan de hand is. Het komt daardoor niet onverwacht’, aldus Van Aelst.

Afbouw

De vertraging van de opening van het Okura Hotel in de Chinese gokstreek Macau betekent dat managementpersoneel uit Amsterdam later wordt ingevlogen naar Macao. ‘We hebben een man of vijf klaar staan om managementtaken te gaan vervullen in het nieuwe hotel. Die verplaatsing wordt nu iets vertraagd’.

Van Aelst benadrukt dat er geen sprake is van afstel, maar slecht uitstel. ‘De bouw is bijna klaar. Het gebouw met 24 verdiepingen staat er. We zijn nu bezig met de afbouw van het hotel. Die loopt wat vertraging op. Maar verder gaat het prima’.

Reageer op dit artikel