nieuws

Ophef over kerstspeech hotelbaas

Hotel

De kersttoespraak van eigenaar Bram Mol van het bekende Hotels van Oranje in Noordwijk heeft voor flinke ophef gezorgd. Mol versprak zich, al dan niet bewust, waarna burgemeester Groen van Noordwijk boos de zaal verliet.

Ophef over kerstspeech hotelbaas

Mol had het in zijn kersttoespraak over de burgemeester, die zelf aanwezig was in de zaal. ‘Onze gewaardeerde mediagei… eh, mediagenieke burgemeester’, riep Mol de aanwezigen toe.

Maatregelen
Daarop besloot Groen het hotel te verlaten. ‘Zo’n term gebruik je niet in een openbare toespraak over een openbaar bestuurder’, aldus Groen in het Leids Dagblad. De burgemeester denkt na over maatregelen. Hij legt voorlopig uitnodigingen van Hotels van Oranje naast zich neer. Ook zal hij een brief schrijven aan hoteldirecteur Mol.

Gegriefd voelen
Mol zegt dat hij gewend is aan uiteenlopende reactie op zijn speeches. ‘De laatste jaren maakt het de tongen elke keer wel los. Maar ik vraag me af of mensen zich daadwerkelijk gegriefd moeten voelen over wat ik op zo’n avond in een dergelijke speech zeg’, aldus Mol.

Reageer op dit artikel