nieuws

Opnieuw protest Rene Wildeman tegen Occupy Amsterdam

Hotel

Rene Wildeman van Hotel De Roode Leeuw staat er op dat het Occupy kamp in Amsterdam dat zich bijna voor zijn deur op het Beursplein bevindt, helemaal wordt afgebroken. De burgemeester van de stad staat toe dat de betogers in verkleinde vorm verdergaan.

Opnieuw protest Rene Wildeman tegen Occupy Amsterdam

Wildeman, hotelier en voorzitter van de ondernemersvereniging van het Damrak, vindt het betogerskamp geen goed visitekaartje voor de stad. ‘Voor bezoekers van de stad ziet dit er niet uit’, zei hij eerder al, toen hij ook bezwaar aantekende tegen Occupy Amsterdam.

‘De betogers hebben zowel maandag als donderdag de deadline overschreden. Het schenden van de afspraken had de burgemeester moeten aangrijpen om het hele tentenkamp te sluiten’, zegt de bekende hotelier Wildeman.‘We hebben de burgemeester meermalen gevraagd het hele plein schoon te vegen en hadden meer daadkracht van hem verwacht’.

Wildeman vindt dat de burgemeester met de inkrimping de blijvende aanwezigheid van de protestbeweging accepteert. ‘Zo maakt hij er een instituut van. Straks staan ze er in maart nog of met kerst volgend jaar. Dit is een beleid van pappen en nathouden. Ik zie het nut niet meer van verdere bezetting, aangezien alle betogers andere doelen nastreven. Zo kun je wel eeuwig blijven staan.’

Reageer op dit artikel