nieuws

Oprichter easyJet wil concurrent Fastjet

Hotel

Stelios Haji-Ioannou, oprichter van prijsvechter easyJet, komt met een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Fastjet. De Brits-Griekse ondernemer die nog steeds een belang van 38 procent heeft in easyJet start zijn nieuwe project uit onvrede over de huidige koers van de luchtvaartmaatschappij.

Oprichter easyJet wil concurrent Fastjet

Op de website van Fastjet staat te lezen: ‘Fastjet.com by Stelios. Coming soon!’ Stelios richtte zestien jaar geleden de oranje prijsvechter op en heeft nog steeds een belang van 38 procent, zo meldt zakenblad Quote. Naast vliegen heeft het easy-concept zich ook gestort op de hotelmarkt met easyHotels.

Maar de oprichter leeft al een tijdje in onmin met het huidige management, zo wil hij hogere dividenden zien en is hij niet tevreden over de strategie.

Mocht hij echt van plan zijn Fastjet op te richten, dan gaat easyJet onderzoeken of het stappen kan ondernemen. De lagekostenmaatschappij die met name op beenruimte en normale vliegtijden bezuinigt, mikt nu nog op een ‘constructieve dialoog’.

Reageer op dit artikel