nieuws

Opvolger Den Bosch gezocht als ‘meest gastvrij

Hotel

Welke stad wordt de meest Gastvrije Stad van Nederland? Deze zoektocht is nu voor de derde keer van start gegaan. Vorig jaar won Den Bosch, de stad die de eerste titel op haar naam mocht schrijven was Haarlem.

Opvolger Den Bosch gezocht als ‘meest gastvrij

Voor het onderzoek – wetenschappelijk verantwoord – worden de 21 grootste steden beoordeeld op vier categorieën: ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije Tijd’, ‘Informatie & Bereikbaarheid’ en ‘Stad en Architectuur’.

Het is een initiatief van VVV Nederland samen met Van Spronsen & Partners. ‘Goed onderzoek naar de vrijetijdsbeleving is van groot belang’, aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

‘Het is goed om te weten wat gasten aantrekkelijk vinden, waaraan ze plezier ontlenen en wat belangrijk is voor hun beleving van gastvrijheid. Dat lijkt voor de hand liggend maar dat is het lang niet altijd.’

Vorig jaar ging de titel Meest Gastvrije stad van Nederland naar ‘s-Hertogenbosch. Volgens burgemeester Rombouts is het ‘een prijs voor alle kamermeisjes, obers, gastheren, politieagenten, horecaondernemers en ga zo maar door’.

De bekendmaking van de Meest Gastvrije Stad 2011 vindt medio oktober plaats.

Reageer op dit artikel