nieuws

Opvouwbare hotelkamer

Hotel

Een Frans bedrijf heeft ‘opvouwbare’ hotelkamers ontwikkeld, om te gebruiken op tijdelijke locaties als festivals, sportevenementen en congressen.

Opvouwbare hotelkamer

Abilmo biedt zelfstandige units van 12 vierkante meter, met een eigen waterreservoir van 50 liter, 12-volts verlichting, airco en een chemisch toilet. Hierdoor zijn de kamers volledig zelfvoorzienend, en hoeven niet direct te worden aangesloten op water, elektriciteit en riool.

Het team van Abilmo zegt 25 kamers per dag neer te kunnen zetten, en heeft daar geen kraan voor nodig. De kamers, inclusief waterreservoir en accu, meten 5.99 m bij 2.66 m bij 2.47 m. Op een oppervak van 40 bij 50 meter passen 50 kamers.

De markt voor mobiele hotels groeit hard. De afgelopen maanden werden ook de Spaanse Movil, een vrachtwagen die om te bouwen is tot een hotel met 11 kamers en veertig bedden, en het Engelse Travelodge, hotelkamers in stapelbare zeecontainers, gepresenteerd.

Reageer op dit artikel