nieuws

Oranje onder 17 beroofd in hotel Mexico

Hotel

Terwijl het voetbalelftal van Oranje onder de 17 jaar zaterdag de eerste groepswedstrijd tegen Congo speelde, zijn uit hun hotelkamer diverse spullen gestolen. De spelers zijn in Mexico voor deelname aan het wk in deze leeftijdscategorie.

Oranje onder 17 beroofd in hotel Mexico

De inbraak vond plaats in een hotel in de stad Morelia waar Nederland ook nog eens verloor tegen Congo met 1-0. Mexico heeft een belabberde reputatie op het gebied van veiligheid.

‘We betreuren dit incident ten zeerste’, aldus de woordvoerder van het voetbalteam zondagavond (lokale tijd). Op het moment dat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Congo speelde, werd in een aantal kamers ingebroken.

De zegsman gaf geen nader commentaar. ‘We hebben contact over deze zaak met de politie en met de FIFA. Verder zeggen we er niets over. We zijn hier om te voetballen.’ Nederland speelt dinsdag de tweede groepswedstrijd in Morelia, tegen Noord-Korea.

Vrijdag staat in de noordelijke stad Monterrey een duel op het programma tegen het gastland Mexico.

Het WK onder 17 begon zaterdag. De finale van het toernooi is zaterdag 10 juli in het Aztekenstadion in Mexico-Stad.

Reageer op dit artikel