nieuws

Oud-schaatstopper wordt hotelbaas

Hotel

Adne Søndral, de voormalige schaatskampioen van Noorwegen, is benoemd tot hoteldirecteur. Søndral gaat Vestlia Resort Hotel in de wintersportplaats Geilo leiden. Het hotel heeft het grootste spa-fitnesscomplex van Noorwegen.

Oud-schaatstopper wordt hotelbaas

Dat meldt Tourpress.nl, de website van in toerisme gespecialiseerde journalisten. Het prestigieuze Vestlia Resort Hotel in Geilo is vorig jaar herfst geopend. Het hotel ligt op slechts vijftig meter van een druk skigebied in de populaire Noorse wintersportplaats.

Vestlia Resort Hotel ligt aan de oevers van de Ustedalsfjord met uitzicht op de toppen van de hoogvlakte Hardangervidda. Het hotel beschikt over een eigen golfbaan en een modern vergadercentrum. Vestlia Resort heeft het grootste spa-fitnesscomplex van Noorwegen.

Adne Søndral is afkomstig uit de buurt van Geilo en keert dus terug naar zijn geboortestreek. De Noorse schaatser kende zijn grootste sportsuccessen op de 1.000 en 1.500 meter in de jaren negentig van de vorige eeuw. Søndral werd in 1998 Olympisch kampioen op de 1.500 meter.

Reageer op dit artikel