nieuws

Over de 100 miljoen euro’ voor Conservatorium Hotel

Hotel

De Israëlische Alrov Group investeert ‘over de 100 miljoen euro’ in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Dat zegt gm Madelon Boom van het nog op te leveren luxury lifestylehotel. Donderdag kreeg Misset Horeca de kans om de eerste kamer te zien.

Over de 100 miljoen euro’ voor Conservatorium Hotel

De zogeheten duplex kamer is een van de 50 types die het hotel bij het Museumplein zal hanteren. In totaal gaat ‘het Conservatorium’ 129 kamers tellen. Kamerprijzen beginnen (in de introductieperiode) bij 355 euro per nacht, voor de suites geldt een vanafprijs van 5000 euro.

Dat werd donderdag duidelijk tijdens een rondleiding voor een geselecteerd gezelschap waar MIsset Horeca onderdeel van uit maakte. In een exclusief interview met gm Madelon Boom werd duidelijk dat de (pand)eigenaar Alrov Group ‘meer dan 100 miljoen’ investeert.

Veel daarvan zit in de restauratie van het monumentale pand aan de chique Van Baerlestraat in Oud Zuid. Zelfs de meest minieme details worden in oude glorie hersteld. Om extra ruimte te creeeren werden zelfs twee etages onder het pand (dat voorheen dienst deed als Rijkspostspaarbank en conservatorium) gebouwd. Daarvoor moest onder meer een damwand worden aangelegd.

Topkok

De beroemde Italiaanse architect Piero Lissoni werd aangetrokken. Hij tekende ook het indrukwekkende glazen atrium dat van begane grond tot top reikt. Daar is ook de 170 vierkante meter presidential suite en lounge gesitueerd inclusief uitzicht over het Museumplein.

Er is een belangrijke rol weggelegd voor f&b. Topkok Schilo van Coevorden zwaait de scepter in restaurant, brasserie en bar. Verder is wellness speerpunt. Er staat een 1000 vierkante meter groot zogeheten Akasha Holistic Wellbeing Retreat gepland. Boom gaat er vanuit dat het luxury lifestyle hotel in september haar ‘soft opening’ zal beleven.

Boom werkte mee aan de opening van het luxe Mamila Hotel in Jeruzalem. Daar heeft de Alrov Groep nóg een hotel. Verder staan er nog openingen gepland in historische steden als Parijs (Lutetia) en in Londen waar het beroemde Café Royal wordt omgebouwd tot hotel.

» Bekijk hier een interview met Madelon Boom

» Bekijk hier een fotoreportage van het Conservatorium Hotel

Reageer op dit artikel