nieuws

Palace Hotel in actie voor Reddingsbrigade

Hotel

Het Palace Hotel in Noordwijk gaat van elke hotelgast één euro vragen voor de Reddingsbrigade. Volgens general manager André Aaij moet deze actie meer dan tienduizend euro per jaar gaan opleveren voor de redders.

Palace Hotel in actie voor Reddingsbrigade

Voor de officiele start van de actie kwam de bemanning van de Noordwijkse reddingsboot Paul Johannes in vol ornaat naar het hotel. ‘Wij willen onze waardering overbrengen op de mensen van het Palace Hotel. Dat we dat in pak doen vinden we de normaalste zaak van de wereld. Bij belangrijke afspraken gaat iedereen toch in pak? Wij dus ook! Al zien onze pakken er iets anders uit.’

Boek op hotelkamers

Naast de euro die het Palace Hotel aan zijn gasten vraagt als vrijwillige bijdrage, staat er ook een collectebus op de balie en liggen er boeken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, KNRM, op alle hotelkamers. Ook is er een expositie van KNRM-foto’s in het hotel.

De KNRM heeft 42 reddingsstations in Nederland. Deze zijn allemaal afhankelijk van vrijwillige bijdragen, zoals die van het Palace Hotel. De reddingsbrigade komt jaarlijks bijna tweeduizend keer in actie waarbij ruim drieduizend mensen worden geholpen of gered.

Reageer op dit artikel