nieuws

Park Plaza opent in 2010 zesde hotel in Londen

Hotel

Park Plaza opent in 2010 in Londen het Westminster Bridge hotel. De Burgemeester van de stad heeft de laatste hand gelegd aan het grootse nieuwbouw hotel in Londen. Het wordt het zesde hotel van Park Plaza in Londen.

Park Plaza opent in 2010 zesde hotel in Londen

Park Plaza Westminster Bridge London is eigendom van Park Plaza Hotels uit Amsterdam. Deze hotelketen managed op dit moment al vier 4-sterren hotels en één 5-sterren hotel in de Britse hoofdstad.

Het nieuwe hotel op de South Bank wordt begin volgend jaar officieel geopend, kost 350 miljoen pond en heeft 1.021 kamers en 2.700 vierkante aan conferentieruimtes. Daarnaast wordt er een restaurant, een chique bar en lounge en een luxe spa in het hotel gevestigd. Er gaan 800 mensen werken.

Afronding hotelexterieur

Met de Big Ben en Houses of Parliament op de achtergrond, heeft de burgemeester op de penthouse-verdieping de laatste handelingen verricht als onderdeel van de traditionele ‘Topping Out’, een ceremonie die de afronding van de externe structuur van een gebouw markeert.

Het nieuwe hotel is een belangrijke speler in de herstructurering van de South Bank. Het 16-verdiepingen tellende ‘glazen’ hotel bevindt zich op de plek waar eerder één van de lelijkste gebouwen van Londen stond, het Greater London Council (GLC) gebouw.

Reageer op dit artikel