nieuws

Parkhotel en Thermen in Bergen op Zoom dicht

Hotel

Het Stadsparkhotel en de Fonteyn Thermen in Bergen op Zoom is dicht. Volgens general manager Leon van Dorst gaat het bedrijf failliet. Er zou niet meer op te werken zijn tegen de hoge schuldenlast.

Parkhotel en Thermen in Bergen op Zoom dicht

Het hotel draait volgens Van Dorst op zich best goed, alleen is de schuldenlast eenvoudig te hoog. Als het faillissement wordt uitgesproken, dan verliezen zo’n vijftig medewerkers hun baan. Het hotel is in eigendom van Harko Everts en draaide tot twee jaar geleden onder de vlag van Golden Tulip.

Het hotel investeerde fors in de thermen en de uitbreiding van het hotel. Deze investeringen hebben tot problemen geleid. Volgens Van Dorst draait het hotel best goed en zit het boven het gemiddelde in de regio.

Maandag legde de Rabobank beslag op het gebouw. Daarna werd het pand door een bewakingsfirma vergrendeld. Van Dorst laat in de regionale krant BN/DeStem weten het faillissement aan te vragen.

Van Dorst denkt dat er een snelle doorstart mogelijk is. ‘Ik verwacht dat hotel en thermen snel weer open kunnen en dat een groot deel van de werkgelegenheid behouden kan blijven’, aldus Van Dorst in BN/DeStem.

Reageer op dit artikel