nieuws

Payer: ‘We merken weinig van overname

Hotel

De overname van Hilton door Blackstone is meer dan een typische vastgoedtransactie waar de hotellerie de laatste jaren veelal mee te maken heeft. Voor de Hilton hotels in ons land verandert er voorlopig nagenoeg niets.

Payer: ‘We merken weinig van overname

Dat zegt Roberto Payer, algemeen manager van Hilton Amsterdam in een reactie op de megadeal van Blackstone.

Blackstone maakte deze week bekend het complete bedrijf Hilton Hotels over te nemen en samen te voegen met de keten La Quinta. Investeringsmaatschappij Blackstone investeerde de afgelopen drie jaar een miljard dollar in La Quinta. Nu belooft het de portemonnee te trekken voor Hilton.

Payer spreekt van een fantastische transactie en zegt trots te zijn deel uit te maken van het grootste hotelconcern ter wereld. ‘Maar dit is niet een typische vastgoedtransactie. Veel vastgoed van Hilton was al in handen van anderen, zoals ook Hilton Amsterdam’, aldus Payer op Volkskrant.nl

Met de overname door Blackstone verandert er in ons land weinig voor de Hilton-hotels, stelt Payer. De investeringsplannen zijn vooral gericht op China. In Europa zijn Italië, Spanje en Oost-Europa speerpunten.

Zie ook:

Hilton in handen van investeringsgroep

Reageer op dit artikel