nieuws

Per direct forse bezuinigingen bij Golden Tulip

Hotel

Onder operatiecode ‘High Alert’ voert Golden Tulip Hospitality Group per direct forse bezuinigingsmaatregelen door. Dat en meer heeft topman Hans Kennedie van de Nederlandse hoteltrots medegeeld.

Per direct forse bezuinigingen bij Golden Tulip

Golden Tulip heeft per direct een investerings- en vacaturestop afgekondigd. Dat blijkt uit interne vertrouwelijke memo’s van het bedrijf, die op de redactie van Misset Horeca zijn beland. Daarin staat verder te lezen dat de focus van Golden Tulip verschoven wordt van leaseconstructies naar management- en franchise overeenkomsten.

De maatregelen volgen op lastige economische tijden die in de hotellerie voelbaar zijn. Chief executive officer Kennedie meldt verder dat eind van het jaar uit kostenbesparing de hoofdkantoren van het bedrijf twee weken dicht gaan.

Service

Kennedie benadrukt dat er sterk op de kosten moet worden gelet en dat het van groot belang is ‘het leveren van service, service en service’ door te voeren. Het is ‘High Alert’ wanneer het op personeelsplanning aankomt, schrijft Kennedie.

De topman van de Nederlandse hoteltrots meldt dat ‘High Alert’ in alle lagen van de organisatie geldt. Kennedie schrijft: ‘Van Amersfoort tot Accra, van Shanghai tot Hamburg en van Düsseldof tot Dubai. Iedereen speelt een belangrijke rol in het succes van deze operatie’.

Financiële topman

Naast de drastische bezuinigingsmaatregelen meldt Kennedie verder dat de financiële topman van Golden Tulip Hospitality Group, Alex Kompier, het bedrijf per 1 januari gaat verlaten. Enkele weken geleden meldde Kennedie nog dat Kompier aan zou blijven als cfo. Kompier wordt opgevolgd door Jeremy Neads.

Hans Kennedie zelf heeft niet gereageerd op persvragen van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel