nieuws

Personeel Hotel Houten mishandeld

Hotel

Twee personeelsleden van het Van der Valk hotel Houten aan de A27 zijn zaterdagavond door meerdere klanten zo mishandeld dat ze naar het ziekenhuis moesten, onder meer met een gebroken arm. Er zijn door de politie vier mensen aangehouden.

Personeel Hotel Houten mishandeld

Rond middernacht gedroeg een groep van ruim tien aangeschoten jongemannen zich vervelend in de bar van het Van der Valk-hotel aan de Hoofdveste. Het personeel vroeg hen daarop de zaak te verlaten. Op de parkeerplaats voor het hotel bleef de groep zich echter misdragen.

Een beveiliger en een kok van het hotel probeerden de mannen daarop te bewegen het terrein te verlaten. Dat lukte niet er werd geslagen en geduwd. De kok liep daarbij een scheurtje in het bot van zijn neus op en de beveiliger brak zijn arm door een val.

Zware mishandeling

De politie stuurde meerdere eenheden naar het hotel en hield drie verdachten aan voor zware mishandeling: twee mannen van 18 jaar en één van 19 jaar, allen uit Houten. Een andere man, 18 jaar oud en ook afkomstig uit Houten, weigerde weg te gaan en bleef zich vervelend gedragen. Ook hij werd aangehouden.

Familiefeestje

Manager Coen Poelmans van Hotel Houten prijst zich gelukkig dat dit geen wekelijkse kost is. ‘De groep had een familiefeestje met buffet gehad in ons hotel. Buiten ging er een glas kapot waarop ons personeel vroeg waarom ze dat deden. Vanuit het niets is er toen geslagen.’

Het gebeurde is voor hem geen aanleiding om maatregelen te nemen. ‘Dit is geen disco met allemaal haantjes, maar een hotel. Het was ook pech. Soms kunnen mensen zich helaas niet beheersen. Ik hoop dat het niet weer gebeurt.’

De vier verdachten zijn op het politiebureau ingesloten. Beide slachtoffers hebben na behandeling in het ziekenhuis aangifte gedaan.

Reageer op dit artikel