nieuws

Peter Verhoeven nieuwe baas Accor Nederland

Hotel

Peter Verhoeven (37) is de nieuwe managing director van Accor Nederland. Hij is afkomstig van Avis Europe plc waar hij de functie bekleedde van Director of Sales Europa, Afrika, Midden-Oosten en Azië, verantwoordelijk voor zowel de corporate als leisure sales

Peter Verhoeven nieuwe baas Accor Nederland

Met zijn benoeming keert Peter Verhoeven terug in de Hospitality, die hij in 1988 binnenstapte toen hij begon aan zijn opleiding op de Hotelschool Den Haag. Na de hotelschool trad hij in 1992 in dienst bij Golden Tulip International waar hij deel uitmaakte van het team dat werkte aan de opening van het Golden Tulip Hotel in Accra (Ghana). Vervolgens maakte hij zijn entree in de vakantie- en pretparksector bij Gran Dorado Leisure N.V (nu Center Parcs).

Zijn internationale loopbaan kreeg verder gestalte in Frankrijk waar hij aan de slag ging voor Disneyland Resort Parijs. Daar bekleedde hij gedurende tien jaar diverse leidinggevende functies in de hotels en parken. Hij werkte onder meer mee aan de opening van het Walt Disney Studios Park. Ook rondde hij in die periode het fulltime MBA-programma van INSEAD af in het Franse Fontainebleau.

De laatste functie die hij bij Disneyland bekleedde, was die van Director Business Solutions. Daarin was hij verantwoordelijk voor alle business-to-business omzet van Disneyland (conferenties, seminars, evenementen en incentives). Met een team van 160 mensen gestationeerd in Parijs, Londen, München en Amsterdam werden jaarlijks 1.100 evenementen verkocht en georganiseerd.

Binnen de Accor organisatie rapporteert Peter Verhoeven aan Christophe Vanswieten, Managing Director Accor Hotels Benelux.

Reageer op dit artikel