nieuws

Pincoffs Rotterdam wint duurzaamheidsaward

Hotel

Quality Lodgings heeft tijdens de jaarbijeenkomst van de hotelgroep bij Groot Warnsborn in Arnhem de eigen duurzaamheidsaward uitgereikt aan Pincoffs. Het Rotterdamse suitehotel heeft als motto ‘groen met een glimlach’ en valt op doordat het investeert in bosgebieden in Panama.

Pincoffs Rotterdam wint duurzaamheidsaward

Vergadergezelschappen kunnen bij Suitehotel Pincoffs in Rotterdam een boom kiezen, die wordt geplant in Panama. Ze krijgen een kaart mee met daarop een unieke code.

Via de website van het hotel kunnen ze kiezen uit drie bomen: mango, corotu (tropische boom) of een pino (naaldboom). Wie moeite heeft met kiezen, laat de keuze aan de uitvoerders en klikt op de optie diversiteit.

500 bomen in Panama

‘We hebben een Green Key Gold, maar wilden onze duurzaamheid zichtbaar maken’, aldus de eigenaren Edwin van der Meijde en Karin Hamerlijnck over het idee. ‘Onze CO2-uitstoot compenseren. Waarom dan geen bos in Rotterdam zult u denken? Dat is helaas niet te betalen.’

Met hulp van de Nederlandse ondernemer Frans van Hulle van Agro2 in Panama is het initiatief gerealiseerd. Van der Meijde: ‘Hij verbouwt yuca, waarvan bio-ethanol wordt gemaakt, en heeft grond over. In juni zijn we daar geweest en hebben we de eerste 150 bomen aangeplant. Inmiddels staan er 500.’

Gasten kunnen ook een boom kopen

‘Groen met een glimlach’ is de rode draad in Suitehotel Pincoffs. Duurzaamheid speelt een grote rol, maar de ondernemers richten zich met hun bedrijfsvoering wel duidelijk op het hogere segment.

De bomen komen ook terug op de kamers. Die zijn voorzien van schijfjes boomstammen, met daarin een groen hart. De stammen zijn wit gemaakt en er zit een schors omheen.

Er staat een ansichtkaart bij die gasten kunnen versturen. Op de kaart staat het thema vermeld. Gasten die dat graag willen, kunnen voor 5 euro ook een boom kopen.

Onder Quality Lodgings vallen 85 kleinschalige, onafhankelijke en authentieke hotels in Nederland, België en op de Antillen. Tijdens de jaarbijeenkomst werden dertien nieuwe leden gepresenteerd, van vijf hotels werd afscheid genomen.

Reageer op dit artikel