nieuws

Pipo en Nissan hebben bonje in de PC

Hotel

De verbouwing van het Museum Hotel in de chique PC Hoofstraat heeft geleid tot een heftige burenruzie. Hoteleigenaar Sabah Nissan moet zijn buurman, advocaat Pim de Vos, een schadevergoeding van €100.000 betalen, maar weigert dat te doen.

Pipo en Nissan hebben bonje in de PC

Nissan, bekend van café Teasers aan het Damrak, kocht in 2005 het Museum Hotel, op de hoek van de PC Hooftstraat en de Stadhouderskade, voor €15 miljoen en restaureerde het tot bouwval verworden pand. Het hotel telt nu 190 kamers en wordt geëxploiteerd door European Hotel Management (EHM); het vastgoed is nog steeds eigendom van Nissan.

Niet iedereen is blij met de verbouwing, blijkt in Het Parool. De buurman van Nissan, het advocatenkantoor van Pim de Vos, klaagde dat hun pand door de restauratiewerkzaamheden minder waard zou worden.

De Vos, door collega Bram Moszkowicz de ‘Pipo de Clown van de advocatuur’ genoemd, eiste een schadevergoeding van €200.000 van Nissan, anders zouden er een bezwaarschrift tegen de bouwvergunning worden ingediend. Beide partijen gingen uiteindelijk akkoord met een schadevergoeding van €100.000, maar daar heeft Nissan nu spijt van en hij bezint zich op volgende stappen.

Reageer op dit artikel