nieuws

Plannen voor eerste Zeeuws vijfsterrenhotel

Hotel

Er zijn weer plannen voor de realisatie van een vijfsterrenhotel in Zeeland. Het hotel moet komen te liggen op een kunstmatig eiland aan de Veerse Gatdam en opent op z’n vroegst in 2014. Als deze plannen doorgang vinden, wordt dit hotel het eerste vijfsterrenhotel van de provincie.

Plannen voor eerste Zeeuws vijfsterrenhotel

Het huidige Amadore Hotel De Kamperduinen werd in 2009 ook gepresenteerd als het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland. Al voor de opening werd het sterniveau echter teruggebracht naar vier omdat vijf te hoog gegrepen zou zijn gezien de marktomstandigheden. Hotel het Veerse Duin ging uiteindelijk nog voor de opening failliet en ging later over in handen van Amadore.

Grote hotelketens

De plannen voor het nieuwe hotel op het water komen uit de koker van ondernemer Marco Doeleman die ook eigenaar is van restaurant Vrouwe in de Polder. Hij is voor de exploitatie van het vijfsterrenhotel in gesprek met twee grote ketens. Namen wil hij niet noemen, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het hotel moet komen te liggen op een kunstmatig eiland aan de Veerse Gatdam. De bouw alleen vergt al een investering van 50 tot 55 miljoen euro. Het hotel is nu gebaseerd op het idee van een klooster en krijgt in strakke, moderne lijnen het aanzien van een burcht in het water, met uitzicht op de Grote Kerk van Veere. Parkeren gaat onder het gebouw gebeuren.

Arbeidsplaatsen

De bouw zal circa twee jaar in beslag nemen, schat Doeleman. Het hotel levert minimaal 120 arbeidsplaatsen op, waarvan een derde, inclusief topfuncties, wordt ingevuld door mensen van een internationale hotelketen.

Reageer op dit artikel