nieuws

Pool beleeft miljonairsweekend in sterrenhotels

Hotel

Een Poolse oplichter heeft een weekend lang als een miljonair geleefd in Amsterdam en Parijs. Hij bracht enkele dagen door in vijfsterrenhotels, dure restaurants, privévliegtuigen en limousines maar werd uiteindelijk gearresteerd. Dat berichtte de Britse krant Daily Telegraph woensdag.

Pool beleeft miljonairsweekend in sterrenhotels

De man wist enkele tienduizenden euro’s te onderscheppen die bedoeld waren voor een bedrijf dat tripjes voor de rijken op aarde organiseert. Toen hij bij datzelfde bedrijf een helikopter boekte bleek de 21-jarige werkloze Pool na navraag kredietwaardig en kreeg hij groen licht. Hij vloog per helikopter naar Warchau en zette vervolgens per privéjet koers naar Amsterdam en Parijs. Hij shopte, at en sliep in de meest luxueuze zaken in deze hoofdsteden.

Eenmaal terug in Warchau veinsde hij een hartaanval en wist in oude kleding door de achterdeur van het ziekenhuis ertussenuit te glippen. De Poolse autoriteiten vatten hem alsnog in de kraag. Hij moet voor de rechter verschijnen en bij een veroordeling kan hij maximaal acht jaar celstraf krijgen.

Reageer op dit artikel